Muntatge edifici de fusta

Aquesta setmana s’han acabat els treballs de muntatge de les estructures fusta de grans dimensions del Centre Cívic “La Torre de la Sagrera” situat al barri de Sant Andreu de Barcelona. El projecte va ser redactat per l’equip d’IF Arquitectos que va guanyar el concurs realitzat fa més d’un any i del que formàvem part com a redactors del Projecte d’Estructures.

El projecte proposava una ampliació a l’edifici existent amb una estructura composta, únicament, per elements de fusta. Aquests van arribar fa uns dies a l’obra i han estat muntats en trams per a poder tenir l’edifici construït en pocs dies de muntatge. Actualment ja s’ha muntat l’esquelet de l’edifici, que fa de façana amb pilars apantallats que eviten que el sol entri directament a l’interior.

Aquests elements han estat dissenyats i comprovats per a resistir 90 minuts de foc, exigits pels Bombers de Barcelona, i per rebre esforços laterals de vent sense dependre de la unió amb l’edifici patrimonial existent. L’ampliació arriba fins els 13m de distància màxima entre suports, i la seva coberta està calculada per poder ser accessible com una “plaça pública”.

A nivell de sostenibilitat, la gran quantitat de metres quadrats construïts en fusta fa que el consum de CO2 de l’edifici durant el procés d’obra sigui mínim, ja que es considera que els arbres emprats per la construcció dels elements no només no han contaminat, sinó que ha consumit CO2 durant el seu procés de creixement, cosa que compensa el balanç final de la construcció.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *