La UPC visita l’obra

Aquestes últimes setmanes diversos grups de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) han visitat les obres de Rehabilitació del Centre Cívic Torre de La Sagrera (d’IF arquitectos). Coincidint amb el final de curs, dos grups de l’Escola d’Arquitectura del Vallès (ETSAV) i un de la Fundació Politècnica de Catalunya (UPC School of Professional & Executive Development) de temàtica relacionada amb la rehabilitació estructural i que han seguit, a distància, el desenvolupament del projecte i les obres, van tenir l’oportunitat de veure, de primera mà, les curiositats i problemàtiques del projecte.

Com ja ve sent habitual l’assignatura optativa «Anàlisi, Consolidació i Reforç d’Estructures Existents» (ACREE) va cloure el curs amb una visita d’obra representativa de la matèria desenvolupada durant el curs. També van visitar l’edifici els alumnes de l’assignatura optativa «Estructures de fusta» per l’evident relació amb l’ampliació de l’edifici existent, i els nous sostres de fusta de l’edifici. Uns dies abans, van visitar les obres els alumnes del Màster d’Enginyeria Estructural de la Fundació Politècnica de Catalunya (UPC School of Professional & Executive Development), i concretament de l’assignatura «Rehabilitació i reforç estructural» que també han anat seguint el seu desenvolupament.

L’edifici final -d’uns 1000m2 de superfície total- acollirà les entitats i associacions veïnals del barri de La Sagrera de Barcelona, i disposa d’una sala polivalent construïda exclusivament de fusta. Les obres han estat delicades i plenes de sorpreses, com la troballa d’un refugi antiaeri de la Guerra Civil, un dels més grans i millors conservats de la ciutat de Barcelona.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *